2013. április 19., péntek

Alkotótársam, Kata

Tavaly augusztusban találkoztunk először egy fesztiválon. Akkor 2-3 hónapja szappanozott és olyan lelkesedéssel vette bele magát, hogy tudtam vége, megfertőződött. :)) A lelkesedésnek meg is lett az eredménye, nagyon szép és nagyon jó szappanokat készít. Nagyon finomak a mézeskalácsai is! :))
Így ír magáról:
A napokban leszek 57 éves. Budapesten élek, két egyetemista fiú édesanyja vagyok.
Általános iskolás koromban porcelánfestő és üvegcsiszoló szakmát szerettem volna tanulni, de szüleim
gimnáziumba írattak be. Ma már ezt nem bánom, sok ajtót kinyitott előttem az a 4 év. A gimnázium után munka mellett közgazdász diplomát szereztem.
Minden olyan dolog, amit magam megcsinálhatok magamnak érdekel. Sokáig magam varrtam a ruháimat, kötöttem a pulóverjeimet. Tudok horgolni, gyöngyöt fűzni, hímezni. Nagyra értékelem a saját készítésű ajándékokat és a barátaim, ismerőseim mindig az aktuális érdeklődési körömnek megfelelő ajándékot kapják tőlem. Az utóbbi húsz évben patchwork-öt, üvegfestéssel, szalvétatechnikával díszített tárgyakat. Tizenöt éve használjuk azokat a karácsonyfa díszeket, melyeket az akkor öt éves kisebbik fiammal készítettünk. Tizennyolc éve csinálok mézeskalácsot karácsonykor és húsvétkor, jelenleg cca. 200 formám van hozzá. Elmúltam 40 éves, amikor megtanultam szalagparkettát lerakni, álmennyezetet ragasztani, csempézni, a szappanjaim hátterében látható kék falat félbevágott káposztával festettem mintásra. Nem riadok vissza a dekopír fűrésztől, de a fúrógéptől sem. Újabban szappant készítek a családomnak és barátaimnak. A fa öntőformáimat én csinálom magamnak régi fiókból, vagy boros dobozból.
Sokszor elgondolkozom azon, hogy jobb lenne-e nekem porcelánfestőként, vagy üvegcsiszolóként. Egy biztos a közgazdaságtan nem lenne a hobbim. :)

Saját készítésű öntőformába öntött szappan


3 megjegyzés:

 1. Szuper jó dolgokat készít, nagyon kreatív!!

  VálaszTörlés
 2. Kata az én emberem!:) A mézeskalácsait már ismerem, szappankáit csak fotóról. Láttam az elsőket és az utolsókat is.;) Tervezem a nappali átalakítását...azt hiszem szólok neki.:D)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :))
   A mézeskalácsaiból ettem, a szappanjaival fürcsiztem. Jóóók!

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...